1   2  
Calcite Crystal Habit Modifications by Surface Specific Impurities.
S., Rosa; L., Pastero; D., Aquilano; Sgualdino, Giulio    
ASSOCIAZIONE ITALIANA DI CRISTALLOGRAFIA, Associazione Italiana di Cristallografia XXXV Meeting - Ferrara, Spt. 18-21, 2006
pp: MS2-Pi4-MS2-P14, Anno: 2006

Growth Morphology and Segregation of Sucrose Crystals Grown from Aqueous Solutions in the Presence of Raffinose.
Sgualdino, Giulio; R., Fioravanti; G., Vaccari; D., Aquilano; L., Pastero     dettagli >>
Associazione Italiana di Cristallografia - Dpt. di Ferrara, Associazione Italiana di Cristallografia XXXV Meeting - Ferrara
pp: MS2-P15-MS2-P15, Anno: 2006

(100) and (111) Forms of NaCl-like Crystals Coexisting in Growth from Pure Aqueous Solution.
D., Aquilano; L., Pastero; M., Rubbo; M., Bruno; Sgualdino, Giulio     dettagli >>
ASSOCIAZIONE ITALIANA CRISTALLOGRAFIA, XXXV CONGRESSO A.I.C.
pp: MS2-P2-MS2-P2, Anno: 2006

Eco-friendly scheme for the production of cane raw sugar.
G., Vaccari; Tamburini, Elena; T., Bernardi; Sgualdino, Giulio    
Associazione Italiana di Ingegneria Chimica (AIDIC), Chemical Engineering Transactions
Vol. 7 , 2005, No. 1, pp: 477-482, Anno: 2005

Crescita, Adsorbimento e Morfologia di cristalli di saccarosio in soluzioni acquose contenenti raffinosio.
Sgualdino, Giulio; R., Fioravanti; D., Aquilano     dettagli >>
Associazione Italiana di Cristallografia - CNR, Associazione Italiana di Cristallografia - XXXIV Congresso, Roma
Vol. ATTI, No. 1, pp: 74-74, Anno: 2004

New proposal for sucrose crystallization from raw juice.
G., Vaccari; Sgualdino, Giulio; Pezzi, E. T. A. M. B. U. R. I. N. I. G.; P., Citterio; R., Verardi     dettagli >>
International Commission for Sugar Technology, CITS Proceedings Madrid 2003
pp: 255-270, Anno: 2003

Automatic management of sucrose cooling crystallisation based on Near infrared Red Spectroscopy
Tamburini, Elena; Vaccari, G; Tosi, S; Sgualdino, Giulio; Bernardi, T.    

pp: 139-147, Anno: 2003

New eco-friendly proposal for the crystallization of beet raw juice.
G., Vaccari; Sgualdino, Giulio; Tamburini, Elena; G., Pezzi; P., Citterio; P., Verardi; K., Urbaniec     dettagli >>
AIDC Associazione Italiana di Ingegneria Chimica, Chemical Engineering Transaction
Vol. 7, No. 1, pp: 100-112, Anno: 2003

In-line control and automatic management of industrial crystallisation using NIR technique
Vaccari, G; Tamburini, Elena; Tosi, S; Sgualdino, Giulio; Bernardi, T.     dettagli >>
Wiley, INDUSTRIAL CRYSTALLIZATION
Vol. IIII, No. 1, pp: 1143-1148, Anno: 2002

Growth of sucrose single crystals from solutions in the presence of raffinose.Experiments and kinetic models.
Sgualdino, Giulio; D., Aquilano; G., Vaccari; A., Cincotti     dettagli >>
Associazione Italiana di Cristallografia, ASSOCIAZIONE ITALIANA DI CRISTALLOGRAFIA XXXII CONGRESSO - Bressanone
Vol. ATTI, No. 1, pp: 112-112, Anno: 2002

Overview of the enviromental problems in beet sugar processing: possible solutions
G., Vaccari; Tamburini, Elena; Sgualdino, Giulio; K., Urbaniec; J., Klemens    

Anno: 2002

Incorporazione,distribuzione e coefficiente di segregazione del raffinosio nel cristallo di saccarosio.
Sgualdino, Giulio; G., Lodi; D., Aquilano; G., Vaccari     dettagli >>
AIC - Istituto Maspec-Cnr , Università di Parma, Associazione Italiana di Cristallografia XXXI Congresso - Parma, 18-21 Settembre 2001
Vol. ATTI, No. 1, pp: 125-125, Anno: 2001

Comparison between cooling crystallization of microfiltered raw juice and traditional thick juice.
Vaccari, G; Wawro, P; Tamburini, Elena; Sgualdino, Giulio; Bernardi, T.    

pp: 167-172, Anno: 2001

Cooling crystallization of microfiltered raw juice.
G., Vaccari; G., Mantovani; Sgualdino, Giulio; Tamburini, Elena; E., Dosi    
Bartens, CITS Proceedings Antwerp 1999
pp: 170-190, Anno: 1999

Variazioni strutturali e morfologiche nella crescita del saccarosio indotte da mono- e oligosaccaridi e betaina.
Sgualdino, Giulio; D., Aquilano; Tamburini, Elena; G., Vaccari; G., Mantovani    
Associazione italiana di cristallografia - Università "Federico II" - A.S.I., XXIX Congresso Nazionale - Napoli, Real Museo Mineralogico
Vol. ATTI, No. 1, pp: 155-155, Anno: 1999

Energy saving and pollution reduction by eliminating the traditional purification process from sugar industry
Vaccari, Giuseppe; Mantovani, G; Sgualdino, Giulio; Tamburini, Elena    

Vol. cd-rom, No. 1, Anno: 1998

Assorbimento di mono-e oligosaccaridi in cristalli di saccarosio. Variazioni d'abito e relazione con spettri RX di polveri.
Sgualdino, Giulio; D., Aquilano; G., Vaccari; G., Mantovani; Tamburini, Elena    
Associazione Italiana di Cristallografia - Dpt. di Chimica "G. Ciamician" Bologna, XXVIII Congresso Nazionale Rimini
Vol. ATTI, No. 1, pp: M2 - 11-M2 - 11, Anno: 1998

Cooling crystallization of SMB-fractionated Molasses.
G., Vaccari; G., Mantovani; Sgualdino, Giulio; W. J., Colonna    
Sugar Processing Research Institute, Inc., Proceedings of the 1998 Sugar processing research conference
pp: 93-108, Anno: 1998

Effect of fructo-oligosaccharides on sucrose crystal morphology
Vaccari, Giuseppe; Sgualdino, Giulio; E., Dosi; G., Mantovani; D., Aquilano    

Anno: 1997

Glucose and Fructose adsorption on sucrose crystal. Their role as habit-modifiers
Sgualdino, Giulio; D., Aquilano; Vaccari, G.; G., Mantovani     dettagli >>
Associazione Italiana di Cristallografia - Deutsche Gesellshaft fur Kristallwachstum und Kristallzuchtung, DGKK - AIC - SCC - Joint Annual Meeting - FREIBURG
pp: P62-P62, Anno: 1997

1   2